Kayyum, halk iradesine darbedir!

Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla başlayan saldırı, Kürt kentlerine de sıçradı. 4 Kasım günü sabah saatlerinde, DEM Parti yönetimindeki Mardin, Batman ve Halfeti (Urfa) belediyelerine kayyum atandı; Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük ve Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan görevden alındı.

Kayyum atanan belediyelerdeki kitle, sabah saatlerinden itibaren belediyelerin önünde toplanarak polise tepki gösterdi, barikatları zorladı.

İstanbul’da ise Emek Barış Demokrasi Güçleri, kayyum politikasına tepki olarak Esenyurt Belediyesi’nin önünde bir protesto düzenleme kararı aldı ve saat 19’da belediyenin önüne çağrı yaptı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Özgür Özel’e saldırının amacı ne olursa olsun TOPLUMSAL DİRENİŞ SÜRECEK!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’in AKM’de yapılan anma töreninden çıkarken saldırıya uğradı. …

“Taksim’i zorlayan binlerce yürek…”

“ve cellat uyandı yatağında bir gece tanrım dedi bu ne zor bilmece öldükçe çoğalıyor adamlar …

Üniversiteli gençliğin 1 Mayıs’ta Taksim ısrarı

Bizim coğrafyamızda her 1 Mayıs kendine özgü koşullar içerisinde kutlanır. 2025 1 Mayıs’ına gençlerin kitleleri …