İkitelli’de eylem

İkitelli’de 7 Ağustos günü PDD, BDSP, DP, EMEP ve HDP tarafından gerçekleştirilen eylemde, ücretlerin artırılması istendi, ırkçı-faşist saldırılar protesto edildi.

Atatürk Mahallesi yürüyüş yolunda yapılan eylemde, “Ücretler arttırılsın zamlar geri alınsın! Birlikte insanca yaşayabilmek için faşist ve ırkçı saldırılara karşı mücadeleye” pankartı açıldı. Yapılan konuşmada İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun, “Temmuz ayından itibaren ülkenin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, uçacağız” söylemi hatırlatılarak, temel tüketim ve hizmet ürünlerine yapılan zamların karşısında ücretlerin nasıl eridiği belirtildi. Orman yangınlarına dikkat çekilerek, işçi emekçilerin mutfağında da yangın olduğuna, ülkenin kaynaklarının sermayeye peşkeş çekildiğine vurgu yapıldı. Göçmen işçilerin 13-14 saat asgari ücretin altında çalıştırıldığını, ülkenin ucuz işgücü cennetine çevrildiği belirtildi. Yapılan konuşmada son günlerde artan ırkçı faşist saldırılara da dikkat çekilerek “demokrasinin, adaletin, barışın ve özgürlüğün mücadelesini yükseltme” çağrısı yapıldı.

Eylemde direnişte olan SML etiket işçisi de kısa bir konuşma yaptı. Ardından “Kahrolsun ücretli kölelik sistemi”, “Milyonlar aç milyonlar işsiz, işte kapitalist düzeniniz”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarıyla eylem bitirildi.

Eylemi örgütleyen kurumlar eylemin duyurusu için 5 Ağustos  günü Perşembe pazarında, 6 Ağustos günü de yürüyüş yolunda bildiri dağıtımı yaptı. Pazarda yapılan ajitasyonlu bildiri dağıtımı büyük ilgi gördü, kitleler tarafından alkışlandı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …