17 Ağustos depreminin yıldönümünde Beşiktaş’ta eylem

17 Ağustos 1999 depreminin 22. yıldönümünde, hem depremde hem de Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde ölenleri anmak için Beşiktaş İskele Meydanı’nda eylem yapıldı.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yapılan eylemde “Rant, yağma, talan… Afet değil bu bir cinayet! Sorumlular hesap verecek” yazılı pankart açıldı ve  “Afet değil bu bir cinayet”, “Sorumlular halka hesap verecek”, “Kanala değil yaşama bütçe”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Eylemde okunan basın metninde ilk olarak 1999 depreminden sonra yaşananlara değinildi ve o dönemden bu döneme rant, yağma uğruna doğanın talan edildiği, betonlaşmaya gidilerek yaşamın hiçe sayıldığı, olası bir depremde yaşanacakların son bir ayda yaşanan yangın ve sel felaketlerinde de görüldüğü vurgulandı. Karadeniz’deki sel felaketinde sorumluların yine hesap vermediği ve kendi dışlarında herkesi suçladıkları açıklandı.

Eyleme aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu kurumlar dövizleriyle katıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …