İşten atılan Divan işçileri: Adalet istiyoruz!

divan-iscileri-mahkeme

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Koç Holding’e ait Divan Turizm AŞ işçilerinin, işe iade davası, 28 Mayıs günü, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi işçiler, adliye önünde basın açıklaması yaptılar. Açıklamada sendikalaşma hakkını savunan ve Koç Holding’in tutumunu teşhir eden işçiler, mahkemenin kısa sürede sonuçlanmasını istediklerini belirttiler.

Divan işçilerinin direnişi 100. gününü geride bıraktı. Bu süre boyunca işçiler, çeşitli semtlerdeki Divan Pastaneleri’nin ve Taksim’deki Divan Oteli’nin önünde eylemler gerçekleştirerek seslerini duyurdular. Ardından Mayıs ayı içinde, Ümraniye’de bir etkinlik düzenlediler. 31 Mayıs’ta Gezi direnişinin yıldönümünde Abbasağa Parkı’na gelerek, direnişlerini anlattılar, destek istediler. 14 Haziran’da bir kez daha Divan Oteli önünde olacaklarının duyurusunu yaptılar.

Direnişlerini Çekmeköy’deki Divan fabrikasının önünde kurdukları çadırda sürdüren işçiler, işe geri dönmeden direnişi bitirmeyeceklerini ifade ediyorlar.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …