Adana’da halk buluşması yasaklandı

“Bu Topraklara Hayat Verenler” etkinliğinin devamı olarak, Dikili Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği (DİKYAD), 18 Eylül günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir “halk buluşması” gerçekleştirmeyi planlamıştı. Grup Munzur ile Kaldırım Müzik Topluluğu’nun davet edildiği “halk buluşması”, valilik tarafından yasaklandı.

Valilik, konsere iki gün kala, “bir sakınca olmadığı”na dair tebligat göndermişti; ancak konsere saatler kala yasak getirdiğini duyurdu. Bu yasaklama üzerine yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“İçi boş gerekçelerle kendi hukuklarını dahi çiğnedikleri bir tutumla karşı karşıyayız. Öte yandan halkın türkü dinleme özgürlüğünü gasp eden bir zihniyet de sözkonusudur. Demokratik kitle örgütleri olarak, alınan bu kararın hukuksuzca olduğunu ve devrimci sanatçıların halkla buluşmasının önüne geçilmesini protesto ettiğimizi deklare ediyoruz. Türkülerimize kelepçe vurulamaz!”

Adana PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Fransa’da 1 Mayıs coşkusu

Dünyamız, kanemici emperyalistlerin işçi ve emekçiler üzerindeki aşırı kara dayalı sömürüsünü arttırmak ve kendi aralarındaki …

Artvin ve Hopa’da 1 Mayıs direnişi

Bu yıl 1 Mayıs’ı Fındıklı’daki yoldaşlarla birlikte kutlamanın yollarını aradık. Ancak Fındıklı ve Artvin’deki mitingler …

Gülsuyu’nda ortak 1 Mayıs kutlaması

Gülsuyu ve Gülensu Mahalle Meclisi, tek pankart altında Heykel Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yaptı. Bu …