Açıklanan “sefalet ücreti” protesto edildi

Asgari ücretin, 22 Aralık’ta Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8500 lira olarak açıklanmasının ardından İşçi Emekçi Birliği Kadıköy’de protesto eylemi yaptı. 19.00’da Süreyya Operası önünde toplanan Birlik bileşenleri, insanca bir yaşamı kurmak için genel grev genel direniş çağrısı yaptı.

Eylemde “İnsanca yaşanacak ücret için mücadele edelim. Ücretli kölelik düzenini dağıtmak için birleşelim” pankartı açıldı. Ajitasyon konuşmalarında, asgari ücret görüşmelerinde bir tiyatro oynandığı ve bu tiyatroda yine işçilere ve emekçilere açlık sınırının dayatıldığı, bu dayatmaya karşı örgütlenmek ve mücadele etmek gerektiği vurgulandı. Eylemde “Asgari değil insanca yaşam”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Genel grev genel direniş” sloganları atıldı. İşçi Emekçi Birliği adına basın açıklaması okundu. Ardından HDP milletvekili Musa Piroğlu konuşma yaptı. Eylemi Bahariye Caddesi’nden geçen insanlar ilgiyle izledi ve dinlediler.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …