LC Waikiki işçileri haklarını aldı

19 gündür direnişte olan LC Waikiki işçileri, haklarını alarak direnişlerini 19. günde sonlandırdılar.

Promosyon haklarını istedikleri için “Kod 46” ile işten atılan LC Waikiki işçileri, Limter’iş sendikası öncülüğünde fabrika önünde başlattıkları direnişi LC Waikiki mağazalarına taşıdılar. “Kod 46”, işçilerin “hırsızlık, meslek sırlarını ortaya atmak” vb nedenlerle işten atılması anlamına geliyor ve dosyalarına işlenen bu iftira nedeniyle işçilerin bütün hayatı zan altında bırakılıyor.

İşten çıkarılmaları ve Kod 46’ya maruz kalmaları nedeniyle direnen işçiler, bir yandan depo önünde çadır direnişini sürdürürken, aynı zamanda neredeyse her gün İstanbul’un bir merkezi yerinde LC Waikiki mağazasını eylem alanına çevirdiler. İşçi Emekçi Birliği de, direnişçi işçilerle dayanışmak için LC Waikiki mağazalarının önünde eylem yaptı. Ayrıca İnşaat-iş, Dev Yapı-iş, Dev Turizm Marmara şubesi, Limter-iş ve Dev İşçi-Sen sendikaları da, direnişçi işçilerle dayanışmak için ortak hareket ettiler ve LC Waikiki mağazalarının önünde eylem yaptılar.

İşçiler, 30 Ocak günü Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde yaptıkları basın açıklamasında tüm ücret, kıdem ve ihbar tazminatlarını aldıklarını, patronun “Kod 46″yı geri çektiğini, bunun üzerine direnişlerini bitirdiklerini belirttiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …