Kürt müzisyen Cihan Aymaz katledildi

Kadıköy Rıhtım’da sokak müziği yapan Kürt sanatçı Cihan Aymaz katledildi.

3 Mayıs günü Cihan Aymaz Kadıköy sahilde türkü söylerken yanına yaklaşan bir faşist, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söylemesini istedi. Aymaz, açıkça provokasyon amaçlı yapılan bu dayatmayı reddetti. Bunun üzerine saldırgan faşist, Aymaz’ı göğsünden bıçaklayarak denize itti. Aymaz hayatını kaybetti.

Saldırının ardından protesto eylemleri yapıldı. Protestoya katılan iki genci takip eden polisler, gözaltına aldıkları gençlere Kadıköy Rıhtım Karakolu’nda işkence yaptılar. İki polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Genel olarak Kürtçe türküler söyleyen, bir sokak röportajında Erdoğan’ı eleştiren Aymaz, faşist saldırganlığın özel olarak hedefi haline getirilmiştir. Daha önce de muhalif müzik yapan sanatçılar faşistlerin bilinçli saldırısına maruz kalmış, birçok müzisyen darp edilmiş; Ankara’da Onur Şener böyle bir saldırıda katledilmişti. Bu saldırılar, “cezasızlık politikası”nın sonucunda artıyor. Cihan Aymaz’ı öldürdükten sonra tutuklanan katil ve diğer saldırganlar hakettikleri cezayı almalıdır.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …