Üç TİKKO gerillası katledildi

dersim-sehitleri-partizan

Devletin Kürdistan’da tırmandırdığı savaş, gerilla ve halktan pekçok kişinin katledilmesiyle sürüyor. 21 Ekim tarihinde Dersim’in Ovacık ilçesinde Mercan kırsalında 3 TİKKO gerillası daha yaşamını yitirdi. Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın’ın cenazeleri kitlesel bir şekilde kaldırıldı.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen halk, Dersim Cemevi’ne yürüyüş düzenledi. Cemevi önünde şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Partizan Temsilcisi bir konuşma yaptı. Yaşamını yitiren gerillalardan Cengiz İçli ve Hakan Çakır’ın bir saat süren çatışmada şehit düştüğünü, Özgüç Yalçın’ın ise yaralı ele geçirildiğini ve ağır işkenceler gördükten sonra katledildiğini aktardı. “Ovacık’ta katledilen halk savaşçılarının haykırdıkları direniş ve özgürlük sloganlarını yükseltmemiz gerekiyor” dedi.

Devlet, kan ve DNA testini dayatarak cenazelerin alınması keyfi şekilde geciktirdi. Cengiz İçli’nin cenazesi, 27 Ekim’de Mersin’e uğurlandı. Bir gün sonra Özgüç Yalçın’nın cenazesi Dersim’in Hozat ilçesinde, Hakan Çakır’ın cenazesi ise Dersim merkezde toprağa verildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …