Soylu’ya Gazi’de protesto

Gazi Mahallesi’ne 26 Mayıs günü oy istemek için giden Süleyman Soylu, halkın büyük tepkisi ile karşılaştı. Soylu’nun seçim otobüsünden yaptığı konuşmalar, öfkeyi daha da büyüttü.

Gazi’de zafer işareti yapan bir grupla karşılaşan Soylu, seçim otobüsünün içinden “PKK ile içiçe geçmişsiniz, onların işaretini yapıyorsunuz” diye bağırdı. Kitle Soylu’yu yuhalamaya başlayınca, PKK hakkında konuşmaya devam etti ve “Çocuklarınızı LGBT’den kurtardık” dedi. Kitlenin tepkisi büyüyünce polis kitleyi ablukaya aldı. Ancak bu, kalabalığı artırdı. Yüzlerce kişi İsmetpaşa Caddesi’nde “Hak, hukuk, adalet!”, “Hizbullah’ın itleri yıldıramaz bizleri!” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Polisin saldırısı sonucunda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahalle halkı gözaltıları engellemek için polisle tartıştı.

Gazi Mahallesi bir kere daha direnişçi yüzünü göstermiş oldu. Oy istemek için Gazi’ye giden Soylu, hızla bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …