Hatay’da Evvel Temmuz Festivali sürüyor

Hatay’da Samandağ Evvel Temmuz Festivali, deprem sonrası büyük yıkıma rağmen yapılıyor. Önceki yıllara kıyasla kitle katılımı daha az olsa da, hayata tutunma, geleneklerini yaşatma açısından oldukça anlamlı.

Festival 11 Temmuz’dan itibaren Samandağ’da paneller ve konserlerle sürüyor. Konser alanına giden yolda standlar kurulmuş durumda. Parti, dernek, kooperatif vb birçok kurum ürünlerini sergiliyor. PDD standı da, 10 Temmuz’da Ekinci Mahallesi’nde gerçekleşen Ali İsmail Korkmaz etkinliğinin ardından, Samandağ’da da yerini aldı.

Hatay halkı standlara da ilgi gösteriyor. Standımızdan kitap, broşür alanlar, “geçmişteki gibi” diyerek devrimci ortama özlemlerini ifade ediyorlar. Sohbetler siyasi konuların yanı sıra, yine depreme ve halen devam eden sorunlara odaklanıyor. Konuşmalarda ve konserlerde en çok ve coşkulu atılan slogan, Arapça ve Türkçe “Gitmiyoruz, Buradayız” oldu. Hatay halkı festivalle birlikte bir yandan türkülerle hüzünleniyor, coşuyor, bir yandan da yaralarını sarmaya çalışıyor.

Hatay PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Bir öğretmen katledildi

İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan Özel Final Akademi Anadolu Lisesi’nin müdürü İbrahim Oktugan; daha önce tartıştığı …

1 Mayıs tutuklanamaz!

1 Mayıs günü yapılan eylemlerde 217 kişi, ardından 3 Mayıs günü evleri basılan 29 kişi …

1 Mayıs gözaltıları son bulsun! Tutuklular serbest bırakılsın!

İstanbul’da 1 Mayısı Taksim’de kutlamak isteyenlere gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. 1 Mayıs günü, Okmeydanı-Şişli’de …