MÜSİAD önünde Filistin’e destek eylemi

Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu, patronların İsrail ile süren ilişkilerinini protesto etmek için, MÜSİAD binası önünde eylem yaptı.

12 Ocak günü, saat 19.30’daki eylem öncesinde, polis Yenibosna’da bulunan MÜSİAD binasını ablukaya aldı. “MÜSİAD İsrail’le ticari ilişkileri kes! Filistin’de işgale son” pankartının açıldığı eylemde yapılan ajitasyon konuşmasında MÜSİAD’ın bir yandan İsrail’le her türlü ticaret ilişkisini sürdürdüğü, bir yandan da sahtekarca Filistin’e destek mitingleri düzenlediği vurgulandı. Eylemde “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP”, “Katil İsrail işbirlikçi MÜSİAD”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Katil ABD Filistin’den defol” sloganları sıkça atıldı. Yapılan basın açıklamasında, Türkiye’nin İsrail’le tüm ticari, kültürel, siyasi, askeri ilişkilerinin kesilmesi istendi. Filistin halkının gerçek dostlarının devrimciler, işçiler ve emekçiler olduğu söylendi. Eylem sloganlarla bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Bir öğretmen katledildi

İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan Özel Final Akademi Anadolu Lisesi’nin müdürü İbrahim Oktugan; daha önce tartıştığı …

1 Mayıs tutuklanamaz!

1 Mayıs günü yapılan eylemlerde 217 kişi, ardından 3 Mayıs günü evleri basılan 29 kişi …

1 Mayıs gözaltıları son bulsun! Tutuklular serbest bırakılsın!

İstanbul’da 1 Mayısı Taksim’de kutlamak isteyenlere gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. 1 Mayıs günü, Okmeydanı-Şişli’de …