Kobani Davası cezaları protesto edildi

Kobani Davası’nda verilen hapis cezaları, yapılan eylemlerle protesto edildi. İstanbul, Amed, Adana’da DEM Parti’nin çağrısıyla kitlesel eylemler düzenlendi.

18 Mayıs’ta İstanbul’da Esenyurt Meydanı’nda saat 17’de bir araya gelen yüzlerce kişi sloganlarla kararı tanımadıklarını haykırdı. Eylemde “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Kobani düşmedi düşmeyecek”, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük”, “Biji berxwedana zindana”, “Biji berxwedana Kobani” sloganları atıldı. DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda kararın hukuksuz ve siyasi bir karar olduğu, kararın tanınmayacağı, AKP’nin “yumuşama” diyerek işçileri ve emekçileri, Kürt halkını baskı altına aldığı söylendi. Siyasi tutsakların birleşik mücadele ile özgürleştirileceği belirtildi.

Eyleme Dem Partililerin yanı sıra, Proleter Devrimci Duruş, ESP, BDSP, Kaldıraç, Çağrı, EHP, EMEP, SMİ, Komün, SODAP, TÖP ve TİP flamaları ve dövizleriyle katıldı. Eylem sırasında Esenyurt meydanında yoğun bir polis ablukası vardı.

17 Mayıs’ta ise Kadıköy’deki DEM Parti ilçe binası önünde eylem yapıldı ve karar protesto edildi. Amed ve Adana’da devletin yasak kararına rağmen eylemler yapıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …