“Direndikçe güçleniyoruz”

Sendikamız 3 yıldır taban maaş mücadelesi veriyor. 3 yıl içerisinde hem taban maaş hakkımızın hem de güvenceli çalışma koşullarının sağlanması için okullarda, alanlarda, sokaklarda çeşitli direnişler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ocak ayında Ankara’da meclis önündeydik. Soğuk havanın altında saatlerce bekledik. Bu bekleyiş sonucunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görüşme talebimizi kabul etti. Yapılan görüşmeler sonucunda taban maaş ve diğer yan haklarımızla ilgili çalışmalar yapıldığını ve çok yakın bir zamanda açıklama yapılacağını belirtti. Üzerinden 2 ay geçti ve Yusuf Tekin çıktığı bir televizyon programında taban maaşla ilgili herhangi bir gündemlerinin olmadığını belirtti. Yüzbinlerce öğretmen bu açıklama karşısında umutsuzluğa itildi.

Yusuf Tekin öğretmenlere yalan söyledi. Bu yalanın karşısına dikilmek ve hesap sormak için Türkiye’nin her yerinden gelen eğitim emekçileriyle 26 Mayıs’ta Ankara’da bir araya geldik. Güvenpark’tan yola çıkarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak Meclis önüne bir yürüyüş gerçekleştirmek istedik. Fakat polis barikatı ve tekmeleriyle karşılaştık. Bize yalan söylendi, öfkeliydik. Yüzlerce öğretmen tek omuz barikatı zorladık. Polis şiddeti sonucunda yaralanan arkadaşlarımız oldu; pes etmedik, direndik. Bu direnç ve kararlılık sonucunda barikatı açtırmayı başardık ve sloganlarla yürüyerek Meclis parkında eğitim nöbetimizi başlattık. Türkiye’nin birçok ilinde nöbete devam ediyoruz. İstanbul’da da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde direnişe omuz veriyoruz. Halaylarla, sloganlarla alanları şenlendiriyoruz.

Nöbetimizin 4. gününde Ankara’daki arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptıkları için gözaltına alındı. Bunun üzerine İstanbul’da Sultanahmet’teki nöbet alanımızdan Beyazıt Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdik. Gidiş ve dönüş boyunca sloganlarımız, ajitasyon konuşmalarımız hiç susmadı. Bizi durduramadılar, onları bir kez daha yendik.

Yusuf Tekin, “özel okul temsilcileri” dediği patronlarla görüşüp sermaye kayba uğramasın diye çabalarken insanca yaşam ve ekmek mücadelesi veren biz eğitim emekçilerinin sesini kısmak için önümüze barikatlar dikiyor. Bizleri gözaltılarla korkutmaya ve sindirmeye çalışıyorlar. Bizi görmezden gelenlere her gün, her an varlığımızı hissettireceğiz. Direndikçe güçleniyoruz. Umutluyuz kararlıyız. Önümüzdeki günlerde Öğretmenlik Meslek Kanunu oylanarak yasalaşacak. Taban maaş hakkımızın da ÖMK’de yer alması için direnişimizi sürdüreceğiz.

Özel sektör eğitim emekçisi

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …