Sumitomo lastik işçisi grevde

Çankırı’da bulunan Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasında çalışan işçiler TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktılar.

Petrol-iş’in örgütlü olduğu işyerindeki işçiler 29 Mayıs’ta greve başladılar. 2 bin 700 işçinin çalıştığı fabrikada üretim durduruldu.

Grev yerinde konuşan Petrol-iş Çankırı şube başkanı Halil İbrahim Topçu, “TİS süreci 5 aydır devam ediyor, fabrika yöneticileri taleplerimizi karşılayacak bir yaklaşımda bulunmadılar. 28 Mayıs’taki son toplantıda işveren teklifi yükselti ama bizim istediğimiz seviye gelmedi” dedi. İşçiler, fabrikada çalışma koşullarının kötü olduğunu, sabah 6’dan akşam 7’ye kadar çalıştıklarını, çalışırken sürekli karbon tozu yuttuklarını, işe gelip giderken uzak bir mesafe katettiklerini belirttiler. Şube başkanı Topçu anlaşmazlıkların sadece ücretler üzerinden yaşanmadığını, TİS görüşmelerinde işçilerin talepleri olan diğer maddelerde de anlaşamadıklarını belirtti.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …