Adana Emek ve Demokrasi Güçleri sermayenin saldırı programını protesto etti

Çok sayıda sendika, dernek, dergi ve partiyi içeren kurumlardan oluşan Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 8 Temmuz Pazartesi günü İnönü Parkı’nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TÜİK’in, Temmuz ayında 2024 yılı aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını -her zaman olduğu gibi- gerçekleri yansıtmayan, son derece düşük olarak açıklamasının ardından, Adana’da büyük tepkiyle karşılandı.

Yapılan basın açıklamasında bu tepkilerini yüksek sesle ifade eden Emek ve Demokrasi güçleri, “Temel Tüketim Ürünlerine Gelen Zamlar Durdurulsun”, pankartı açtı ve asgari ücrete, tüm ücretlere, emekli aylıklarına yapılmayan zamları protesto etti. Ücretlerin düşürülmesi, kamudaki personel sayısının azaltılması, emekçilerin kazanılmış haklarının geri alınmasına son verilerek, sözde ‘Tasarruf Paketi’nin geri çekilmesini istedi.

Basın açıklamasını KESK Dönem Başkanı ve Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik okudu ve son aylarda Seyhan Belediyesi ile yaşanan sorunları çözdükleri müjdesini de verdi. Belediye’nin bayram, yılbaşı, 1 Mayıs ikramiyelerinin verilmeyişi, eğitim-kültür-yol yardımı gibi toplam 40 bin 800 lira olan kazanılmış mali haklarının gasp edilmesi konusunun mutabakat ile çözüldüğünü ve Çarşamba günü bu durumu görüşeceklerini anlattı. Mehmet Çelik okuduğu ortak metinde, Erdoğan-Şimşek’in ekonomik programının, işçi, kamu emekçisi ve emekli düşmanı, sermaye sınıfının saldırı programı olduğunu, esnek çalışmayı yaygınlaştıracağını, kıdem tazminatlarımızın gasp edileceğini söyledi ve şunları aktardı:

“Adana’da ekmek on lira oldu. Dolmuş 25 lira. Ulaşımdan, suya, yediğimizden içtiğimize her şey zamlanıyorken bizim ücretlerimiz sadece yerinde saymıyor aynı zamanda yükselen enflasyon ve artan tüketim maddeleri karşısında eriyip duruyor… Gelin yıllardır kaybettirilen yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş güvenli gelecek mücadelesinde alanlarda, iş yerlerinde birleşelim.”

“İnsanca yaşamak istiyoruz”, “savaşa değil emekçiye bütçe” gibi sloganları atıldıktan sonra basın açıklamasına son verildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …