Arhavi maden şirketlerine karşı yürüdü

Artvin’e bağlı Arhavi’de, halk madene karşı yürüdü.

Artvin’de Hopa ve Arhavi ilçelerinde toplam 10 köyde maden arama ihalesi, 27 Temmuz günü Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır AŞ’ye verilince halk büyük tepki gösterdi. Artvinliler, Cengiz Holding’in Cerattepe’de yapmak istediği maden ocağına karşı yıllarca mücadele vermiş ve bu mücadele sonucunda Cengiz Holding’i Cerattepe’den çıkarmayı başarmıştı. Şimdi de Arhavi’deki bu girişime karşı büyük bir tepki duyuyorlar.

24 Ağustos Cumartasi günü, Arhavi köylerinde Cengiz Holding’e verilen maden ihalelerine karşı protesto eylemleri gerçekleşti. Ardından Arhavi Meydanında toplanan halk, yağmura rağmen madene karşı tepkilerini kitlesel olarak gösterdi. Eyleme yakın ilçelerden de destek geldi. Arhavi’nin AKP’li belediye başkanı bile, kitlenin bu tepkisi üzerine maden arama ruhsatı verilmesine karşı olduğunu söylemek zorunda kaldı.

Eylemde, çeşitli kitle örgütü temsilcileri de konuşma yaptılar; geçmişten bu yana madene karşı eylemleri hatırlatıp, bu kez de geçit vermeyeceklerini söylediler.

Yürüyüş ve konuşmalar sırasında sık sık “Arhavi’de maden istemiyoruz” “Susma haykır, madene hayır” “Cengiz Arhavi’ye giremeyecek” ve Lazca sloganlar atıldı.

Eyleme Fındıklı ve Şavşat’tan PDD okurları da katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İEB Polonez Gıda ve CarrefourSa direnişlerini ziyaret etti

İşçi Emekçi Birliği, 16 Ağustos’ta Çatalca’da direnen Polonez Gıda işçilerini ve Esenyurt’ta direnen CarrefourSa depo  …

Bu meclisi terkedin!

Can Atalay’ın vekilliği için olağanüstü toplanan TBMM’de kan aktı. AKP’li vekiller, kürsüde konuşmakta olan TİP …

Rize-Fındıklı’da festival günleri

Fındıklı’da Viçe-fest Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali, 15 Ağustos günü başladı. Festivalin ilk günü Tahiroğlu …