Yılmaz Güney mezarı başında anıldı

Devrimci sanatçı Yılmaz Güney’i, ölümünün 40. yıldönümünde Paris’te mezarı başında andık. İçinde PDD’lilerin de bulunduğu kurumlar, önceden yaptıkları faaliyetlerle (afişleme, internet üzerinden çağrı vb) 9 Eylül Cumartesi günü yapılacak anmayı duyurdular.

O gün anmaya 100’den fazla kişi katıldı. Anma, açılış konuşması ve saygı duruşuyla başladı. Yılmaz Güney’in “beni Komünarların battaniyesine sarın” sözü hatırlatılarak, mezarının Paris’te bulunmasının nedeni açıklandı.1871 yılında 72 gün iktidarda kalan ve 3 bin şehit veren Paris Komünarları da anıldı.

Saygı duruşundan sonra Yılmaz Güney’in dünya görüşü ve sanatına dair konuşma yapıldı. Ayrıca bir arkadaşımız Yılmaz Güney’le ilgili anılarını anlattı, kişiliği hakkında konuştu.

Kısa bir müzik dinletisi verildi. Komitenin bir başka tarihte Yılmaz Güney’in bir film gösterisi yapacağı duyurulduktan sonra anma bitirildi.

Bazı dostlarımızla birlikte anma öncesi Paris Komünarları’nın anıt yeri olan ve “duvar” olarak adlandırılan yer ziyaret edildi ve konuyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Fransa PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

12 Eylül ve devrimci tavır 

Bugüne dek 12 Eylül’ün gerçekleşme nedenleri olarak birçok faktör sıralandı. Başta ABD olmak üzere emperyalizmin …

Kartal’da yapılacak İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı

20 Ekim’de Kartal’da dördüncüsü düzenlenecek olan İşçi Emekçi Mitingi için, Eğitim-Sen 3 No.lu şubede 9 …

Narin’i katleden devlettir!

Narin’in bakışları saplandı yüreğimize… 8 yaşındaydı… Gözleri hayat dolu bir çocuğu anlatıyordu bize… Kaybolduktan 19 …