Şavşat’tan Hopa direnişine destek eylemi

Artvin-Şavşat’ta 19 Eylül Perşembe günü yapılan basın açıklamasıyla, Hopa’daki direnişe selam gönderdik.

Şavşat Emek ve Demokrasi Platformu olarak Hopa için yapacağımız eylem ile, Şavşat Belediyesi’nden atılan işçiler için CHP il örgütü, ilçe yönetimleri, encümenleri ve belediye başkanlarının yapacağı basın açıklaması çakışınca, onlarla görüşme yaptık ve eylemleri birleştirme kararı aldık. Böylece eylemde hem işten atılmalar protesto edildi, hem de Hopa’ya, yaşam alanını savunurken kaybettiğimiz Reşit Kibar’a ve tutuklu dostlarımız Dursun Ali Koyuncu, Yıllar Kibar ve Mutlu Akyüz’e selam gönderdik.

Eyleme Hopa ve Artvin’den katılacak Halkevleri ve Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden arkadaşlar, Dursun Ali Koyuncu’nun Kars Cezaevi’ne sevki nedeniyle gelemediler. Nereye götürürlerse götürsünler Dursun Ali’yi alacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, doğa talanına karşı verdiğimiz kavgayı durduramayacaklar.

18 Eylül Çarşamba günü de, Hopa’daki yaşam nöbetine katılmıştık. Nöbet, saat 17.00-19.00 saatleri arasında Hopa Meydanı’nda yapıldı. İki saatlik eylem boyunca, katılanlar konuşma yaptı, görüş ve önerilerini paylaştı, devletin iki yüzlü tutumunu teşhir etti.

Artvin PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

As Plastik işçisi direniyor

Petrol-iş sendikasının örgütlü olduğu As Plastik işçileri, Hadımköy’deki fabrika önünde direnişlerini sürdürüyorlar. İşçi Emekçi Mitingi …

Polonez işçisi: “Çöp değil işçiyiz!”

Tek Gıda-iş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Polonez işçileri direniyor. Patronun baskısına, polisin saldırısına rağmen …

Yılmaz Güney mezarı başında anıldı

Devrimci sanatçı Yılmaz Güney’i, ölümünün 40. yıldönümünde Paris’te mezarı başında andık. Yılmaz Güney 9 Eylül …