Atılan kamu emekçilerinin direnişi sürüyor

OHAL ilanından sonra Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu çalışanlarından akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın direnişi, açlık greviyle sürüyor. Dergimizin yayına girdiği sırada açlık grevi 60’lı günlere girmişti.

Ankara Yüksel Caddesi’nde atıldıkları günden bu yana üzerlerinde “işimizi geri istiyoruz” önlükleri ile yaklaşık 5 aydır oturan ve neredeyse her gün gözaltına alınan kamu emekçilerinin direnişleri sürüyor. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yanı sıra öğretmen Acun Karadağ, Esra Özkan Özakça, Mehmet Dersulu ve sosyolog Veli Salıçık da bulunuyor.

İçerde ve dışarda birçok kurumun destek verdiği direniş, polisin şiddetine rağmen devam ediyor. Direnişçiler yaptıkları açıklamada, işlerine geri dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

“FETÖ” soruşturması adı altında yüzbini aşkın kamu emekçisi işinden atıldı. Direnen emekçiler başta olmak üzere, atılan devrimci,-demokrat kamu çalışanlarına işleri geri iade edilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …