Atılan kamu emekçilerinin direnişi sürüyor

OHAL ilanından sonra Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu çalışanlarından akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın direnişi, açlık greviyle sürüyor. Dergimizin yayına girdiği sırada açlık grevi 60’lı günlere girmişti.

Ankara Yüksel Caddesi’nde atıldıkları günden bu yana üzerlerinde “işimizi geri istiyoruz” önlükleri ile yaklaşık 5 aydır oturan ve neredeyse her gün gözaltına alınan kamu emekçilerinin direnişleri sürüyor. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yanı sıra öğretmen Acun Karadağ, Esra Özkan Özakça, Mehmet Dersulu ve sosyolog Veli Salıçık da bulunuyor.

İçerde ve dışarda birçok kurumun destek verdiği direniş, polisin şiddetine rağmen devam ediyor. Direnişçiler yaptıkları açıklamada, işlerine geri dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

“FETÖ” soruşturması adı altında yüzbini aşkın kamu emekçisi işinden atıldı. Direnen emekçiler başta olmak üzere, atılan devrimci,-demokrat kamu çalışanlarına işleri geri iade edilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …