Bir çocuk daha gaz bombasıyla yaralandı

mehmet-ezer-silvan

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP’nin 25 Mart’ta düzenlediği mitingin ardından polis, gaz bombasıyla 10 yaşındaki Mehmet Ezer’i kafasından vurdu.

Gaz bombası yüzünden son olarak Berkin Elvan’ın öldüğü bir dönemde, polis, gaz bombalarını hedef gözeterek atmaya devam ediyor.

Mehmet Ezer’in gaz bombasıyla ağır yaralanmasının ardından BDP, Silvan’da protesto eylemi garçekleştirdi. 26 Mart’ta ise İstanbul’da Beşiktaş’ta, Ankara’da eylemler yapıldı ve sorumluların bulunup cezalandırılması istendi. KESK’liler ise Galatasaray Lisesi’nde gaz bombalarının yasaklanması için basın açıklaması yaptı.

 

Resmi-sivil faşist saldırılar, gözaltılar…

24 Mart günü ise polis Okmeydanı, Nurtepe ve Gazi Mahallesi’nde devrimcilerin evlerini bastı. Berkin’in cenazesinden sonra Okmeydanı’na saldırmaya kalkan sivil faşist güruhun içinde yer alan Burak Karamanoğlu açılan ateş sonucu ölmüştü. Bunun üzerine düzenlenen baskınlarda Berkin Elvan’ın vurulduğu anı gören ve mahkemeye şahitlik başvurusu yapan birisinin de olduğu 8 devrimci gözaltına alındı. Gözaltıları protesto etmek için yürüyüş yapıldı.

Ankara’da Batıkent’te seçim faaliyetleri yürüten BDSP’lilere metro çıkışında sivil faşistler saldırdı. 2 BDSP’li yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırının duyulmasının ardından yüzlerce kişi Batıkent Metrosu’nda toplandı ve AKP’ye yürüdü. Yolda AKP bürosunu ve AKP araçlarını parçalayan kitleye polis gaz bombalarıyla saldırdı. Ethem Sarısülük Parkı’na gelen kitle burada basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto etti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …