Çarşı Yargılanamaz

carsi-taraftar

Beşiktaş Çarşı taraftar grubuna, Haziran İsyanı sırasında “hükümete darbe teşebbüsü”nde bulunmaktan dava açıldı. 35 kişi hakkında açılan dava iddianamesinde Çarşı’nın Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisini basmayı planladığı, kamu malına zarar verdiği, polise mukavemet ettiği söylenirken, iddialara delil olarak yapılan telefon konuşmaları gösterildi. Dava aralık ayında görülecek.

Çarşı yaptığı açıklamayla halkın yanında ve böylesi bir eylemde bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti. Çarşı iddianamesinin ortaya çıkmasının ardından dünyadaki birçok taraftar grubu da maçlarda Çarşı’ya destek veren pankartlar açtılar. Türkiye’de ise Fenerbahçe Sol Açık grubu başta olmak üzere, diğer taraftar grupları da destek verdi.

Devlet, Haziran direnişinde kitlelerin gücünden öylesine büyük bir korku duyuyor ki, direnişte öne çıkan her kesime üstüste saldırılar gerçekleştirerek yıldırma politikası izliyor. Avukatlar, doktorlar, taraftar grupları, öğrenciler, bu saldırılardan nasibini alıyor. Ama hiçbir saldırı, Haziran direnişinin görkemini, kitlelerin ayaklanmasının gücünü unutturamaz, burjuvazinin korkusunu gideremez.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …