Soma madencileri eylemde

Soma maden işçileri, gasp edilmeye çalışılan kıdem tazminatları için Soma TKİ önünde eylem yaptılar. 26 Şubat günü  yapılan eylemde işçiler, “Madenci izliyor, takip ediyor. Affetmeyecek! Söküp alacak!” dediler.

Bağımsız Maden-iş üyesi işçiler yaptıkları basın açıklamasında Soma Kömür A.Ş ve sarı sendika ortaklığı ile tazminat haklarının gasp edilmeye çalışıldığını belirttiler. Yaklaşık 1 yıldır her türlü zorluğa rağmen inatla mücadele yürüttüklerini, bu mücadele sonucu Eynez ocağından atılan işçilerin haklarının alındığını, diğer maden ocaklarından işçilerin haklarını almak için mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

AKP grup başkan vekilleri ile yaptıkları görüşmede işçilerin tazminatlarının verilmesi için yasal düzenleme yapacakları sözü verilmesine rağmen, beklenen yasal düzenlemenin bir türlü yapılmadığını belirttiler. İşçiler “bu sürecin takipçisiyiz ve çözüm üretilmeden mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …