Rize-Fındıklı’da 1 Mayıs kutlaması

Bu yıl kavga günümüz olan 1 Mayıs’ı koronavirüs salgını koşullarında Fındıklı’da (Wiçe) basın açıklamasıyla kutladık.

Wiçe devrimci-demokrat kurumlar ve kitle örgütleriyle 1 Mayıs’tan 10 gün önce toplanarak Fındıklı  Emek ve Demokrasi Platformu kuruldu. Koronavirüs koşullarında temsili katılımla basın açıklaması yapılması kararlaştırıldı. Basın açıklamasının yapılacağı alana, 3 gün öncesinden her kurumun pankartının asılması, ortak dövizlerin belirlenip duvarlara yapıştırılması ve alana taşınması da alınan kararlar arasındaydı. Yanısıra, belediye hoparlöründen 1  Mayıs marşının çalınması ve belediye gençlik meclisinin akşam toplanıp müzik aletleriyle 1 Mayıs ve devrim marşlarını çalması, platform tarafından belirlenmişti.

1 Mayıs günü eylem saat 13’te 1 Mayıs ve devrim şehitlerinin anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Eylem sırasında “Yaşasın 1 Mayıs”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Çayda sömürüye son” sloganları atıldı. Ortak basın açıklamasından sonra, belediye başkanı Ercüment Çervatoğlu 1 Mayıs’ın anlam ve önemini Lazca ve Türkçe anlatan bir konuşma yaptı. Akşam 21’de de belediye gençlik meclisinin hep birlikte 1 Mayıs ve devrim marşlarının çalındığı etkinlik düzenlendi.

Alana asılan tüm pankartlar yaklaşık bir hafta asılı kaldı. Proleter Devrimci Duruş imzalı “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!” yazılı pankart da alana asılan pankartlar arasındaydı. Ayrıca bir hafta önce, sınırlı sayıdaki materyaller, çeşitli yerlere yapıştırıldı.

1 Mayıs kavga günüdür! Kurtuluş devrimde sosyalizmde!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

Fındıklı PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …