Murat Bozlak hayatını kaybetti

murat-bozlak

HDP Adana milletvekili Murat Bozlak, uzun yıllardır Kürt ulusal mücadelesinin içinde yer alan bir kişiydi. 1991 yılında kurulan Halkın Emek Partisi’nin (HEP) kurucusudur. 1994 yılında HEP’in kapatılmasının ardından kurulan DEP’in Genel Sekreterlik görevini yürütürken silahlı saldırıya uğradı, 5 kurşunla yaralandı; mucize eseri kurtuldu. DEP’in ardından kurulan HADEP’in Genel Başkanı oldu. 5 yıl hapiste yattı, “siyasi yasaklı” ilan edildi. 2011 yılında Adana Milletvekili olarak seçilmesinin ardından kansere yakalandı ve tedavi görmeye başladı.

Parti içinde “zor günlerin başkanı” olarak tanınan Bozlak, milletvekillerinin ölümü sözkonusu olduğunda rutin olarak düzenlenen devlet törenini istememişti. Bu onun, 20 yılı aşkın siyasi yaşamında, devlet karşısındaki siyasi duruşunun göstergesiydi.

6 Ocak günü Ankara’da DBP binasının önünde yapılan törenin ardından, cenazesi, doğum yeri olan Şereflikoçhisar’a gönderildi.

 

 

 

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …