TÇSP’den Galataport önünde Survivor protestosu

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, 14 Temmuz günü Survivor finalinin Galataport şantiyesinde yapılmasını protesto etti.

Koronaviürs salgını sırasında Dev Yapı-İş Temsilcisi Hasan Oğuz’un yaşamını yitirdiği, salgına rağmen işçilerin güvencesiz koşullarda çalışmaya zorlandığı Galataport şantiyesinde böylesine bir şov yapılmasına tepki gösteren TÇSP, Survivor çekimlerini protesto etti. Galataport şantiyesi önünde biraraya gelen kitle, “Çarklar dönüyor, işçiler ölüyor”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını attı.

TÇSP adına yapılan basın açıklamasında, salgında 5500’e yakın insanın yaşamını yitirdiği, salgının işçiler arasındaki yayılma hızının diğer toplumsal kesimler arasındaki yayılma hızından daha yüksek olduğu belirtildi. Galataport üzerinden sermayeye ve iktidara övgüler dizildiği, ancak bu şantiyede salgından bir işçinin öldüğü; işçilerin açlık ya da salgın ikileminde bırakıldığı anlatıldı.

Açıklamada, “Galataport’ta 3 binin üzerinde işçi içiçe, hijyenden uzak ve kölelik koşullarında çalışmaya zorlanırken, onlarcası koronavirüse yakalandı. Buna rağmen çalışma durdurulmadı. Şimdi Hasan’ın çalıştığı ve hayatını kaybettiği, yüzlerce işçinin ekmek parası uğruna yaşamını tehlikeye attığı o şantiyede, o sömürü ve ölüm mabedinde sermaye sahipleri şov yapıyor. İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri, patronların zenginlerin karı için yok ediliyor. Ve bunu allayıp pullayıp işçilere, emekçilere pazarlamaya çalışıyorlar. Kölelerin cesetleri üzerine inşa edilen piramitler gibi, Galataport da turizm hamlesinin anıtı olarak cilalanıyor. Hasan’ın ve bu sömürü çarkının içinde öğütülen tüm işçilerin hesabını soracak ve bu sömürü ve ölüm mabedlerini yıkacağız” dendi.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

“Yenidoğan çetesi” ve sağlıkta özelleştirme

Sağlıkta özelleştirmenin en korkunç yönlerinden biriyle yüzleştik geçtiğimiz günlerde. Yeni doğan bebeklerin, sadece ve sadece …

Öğretmen mülakatları emek gaspıdır

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Ekim’de mülakat sonuçlarını açıkladı. Bir “müjde” olarak ise 20 bin sözleşmeli …

“ZAFER ne zaman gelecek bilmiyorum. Ama geleceğini biliyorum…”      

1800’lü yılların ilk yarısında, dünya, işçi direnişleri ve halk isyanlarıyla alev topu gibiydi. Bu ülkeler …