Sefalet ücreti protesto edildi

28 Aralık’ta belirlenen 2 bin 825 liralık sefalet ücretini protesto etmek için Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu Kadıköy’de eylem yaptı.

Süreyya Operası önünde saat 19.00’da “Sefalet ücretine hayır! Yaşam için mücadeleye” pankartının açılmasıyla başlayan eylemde, yapılan ajitasyon konuşmasında işçiler ve emekçiler, sefalet ücretine karşı mücadeleye çağrıldı. “Milyonlar aç, milyonlar işsiz! İşte sizin düzeniniz”, “Genel grev genel direniş”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında, kitlelere bir kez daha sefalet dayatıldığı, patronlara vergi afları çıkartılırken, işçilere ve emekçilere krizin faturasının yıkıldığı, enflasyonun dahi gizli tutulduğu belirtilirken, ne kadar gizlenirse gizlensin, işçilerin ve emekçilerin kendi yaşamlarında herşeyin farkında olduğu vurgulandı. “Bu asgari ücreti de, dayatılan, güvencesiz çalışmayı da, krizin faturasını da kabul etmiyoruz” denilerek işçiler ve emekçiler mücadeleye çağrılırken, sendikaların da bu dayatmaya tutum alması talep edildi. İşçiler ve emekçilerin örgütlenmeye ve mücadeleye çağrıldığı eylem, atılan sloganların ardından bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …