Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Berkin Elvan şehit oluşunun 7. yıldönümünde Feriköy’deki mezarı başında anıldı. 11 Mart günü ailesinin çağrısıyla yapılan anmaya PDD’nin de içinde olduğu devrimci-demokrat kurumların yanısıra, HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Musa Piroğlu ile CHP milletvekili Ali Şeker katıldı.

Polisin yoğun ablukası altında yapılan anma, saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra Berkin’in babası Sami Elvan konuşma yaptı. Elvan, oğlunun katillerinin ve emir verenlerin hala yargılanmadıklarını söyledi. “Oğlumuzun katilleri belli, emir veren sarayda oturuyor. Gezi’de yapılan katliamı, Sur’da, Suruç’ta yapılan katliamı unutmamızı istiyorlar. Ama unutmayacağız. Bizim mücadelemiz eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesidir. Sarayda oturan yargılanana kadar mücadelemiz sürecek” dedi. Anne Gülsüm Elvan da “oğlumun katili Erdoğan’dır. Erdoğan’ın mahkeme salonlarında yargılandığını göreceğim” dedi.

Anma, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Gezi şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atılarak bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …