Gazi direnişinin 26. yıldönümü

Gazi-Ümraniye Katliamı ve direnişinin 26. yılında Gazi Mahallesi’nde yürüyüş ve mezar anması yapıldı. Yürüyüş öncesi sabahın erken saatlerinde polis, Gazi girişinden Gazi Mezarlığı girişine kadar tüm sokakları, tomalar, akrepler ve çevik kuvvetlerle ablukaya aldı. Gazi Cemevi’ne giden sokakları bariyerle kapatan polis, içeriye girmek isteyenleri aradı. Buna rağmen anmaya katılım geçen yıla göre oldukça yüksekti.

Anmayı Gazi-Ümraniye şehit aileleri, Cemevi ve Gazi 12 Mart Platformu düzenledi. Yürüyüş, saat 13.00’te kortejler oluşturulduktan sonra başladı. Sloganlarla yapılan kortej yürüyüşü sırasında Halil Kaya’nın öldürüldüğü kahvehaneye karanfiller bırakıldı ve eski PTT binası önünde ilk anma yapıldı.

Burada yapılan açıklamanın ardından mezarlığa sloganlarla yürüyen kitle, mezarlıkta saygı duruşuna geçti. Basın açıklamasını Zeynep Poyraz’ın ablası Kibar Poyraz okudu. Açıklamada; katillerin 26 yıldır ortaya çıkarılmadığı, sadece 2 polise göstermelik cezalar verildiği ve katliamın üstünün kapatılmak istendiği söylendi. Gazi Mahallesi’nde devlet baskısı her geçen gün artmasına rağmen, katliamın sorumlularından hesap sorulacağı belirtildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …