TİKB(B) 1. Kongre Belgeleri

Eser Adı: TİKB(B) 1. Kongre Belgeleri

Derleyen: İsmail Cüneyt

Yayınevi : Yediveren

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Araştırma

Türü : Siyasal

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Ağustos 2002, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 400 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 100.00 TL

 

Komünistler, 1. Kongre ile sadece programatik görüşlerini değil, kuruluşlarından bu yana ideolojik, siyasi, örgütsel, taktiksel vb her alandaki gelişimlerini de ortaya sermişler, hata ve eksiklikleriyle hesaplaşmışlardır. Bununla birlikte bu süre içerisinde, aldıkları mesafeyi, başarı ve kazanımlarını da kaydedip, bunu daha ileriye taşıma gayreti içindedirler. Bu tarih bilinci ile, yeni döneme ilişkin görevler saptamış ve somut hedefler koyarak daha ileriden bir önderlik iddiasını ortaya koymuşlardır.

Kongre ve konferansların, bir örgüt yaşamındaki yeri ve önemi son derece büyüktür. Geçen dönemin değerlendirmesi, yeni döneme ilişkin görev ve hedeflerin belirlenmesi, en kapsamlı ve en demokratik biçimde kongre ve konferanslarda gerçekleştirilir. Gerek örgütsel yenilenme, gerekse uluslararası durum ve Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların siyasal olarak ele alınması, kongre ve konferansların önündeki temel görevdir.

Yayınevimiz, TİKB(B)’nin 2001 sonbaharında gerçekleştirmiş olduğu 1. Kongre’nin belgelerini, bu tarihsel sorumluluk ve duyarlılıkla tüm kamuoyuna sunuyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ

Eser Adı: Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ Derleyen: Mehmet Ali Doğan Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: …

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …