STALİN üzerine gerçekler

Eser Adı: Stalin üzerine gerçekler

Derleyen: Alman Komünist Partisi (ML)

Çeviren: Ümit Koşan

Yayınevi : Yediveren

Orijinal dil: Almanca

Dizi Adı: Araştırma, Tarih

Türü : Siyasal

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Ekim 2002, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 192 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 100.00 TL

 

Stalin, sosyalizmi somut bir gerçekliğe dönüştürmüş, tüm ezilen halkların, sömürülen sınıf ve katmanların özlemini, Sovyetler Birliği şahsında gerçek bir olgu olarak ortaya koymuştur. Emperyalist burjuvazinin sınıfsal çürümüşlükleriyle uzlaşmaz ve kararlı savaşımın bayrağı olmuştur. Emperyalistleri ve tüm sömürücüleri tehdit eden, devrim ve sosyalizm kabusunun simgesi haline gelmiştir. Bu nedenle, onun şahsında karalamalarla yerle bir edilmek istenen şey, proletaryanın kurtuluş özlemleridir.

Stalin, emperyalist burjuvazinin ve tüm gericiliğin olduğu kadar, her tür oportünist, revizyonist akımın da baş hedefidir. ML’ye dönük saldırılarına, onun temel tezlerini budama ve revize etme girişimlerine, ilkin Stalin’in salvo ateşine tutmakla başlarlar. Bunun için, burjuvazinin cephaneliğinden aldıkları tüm silahları da devreye sokarlar.

Ezilen ve sömürülen kitleler için ise, eşit ve özgür bir yaşamın, sosyalizmin idealinin gerçekleşmesinin simgesidir Stalin. Emekçilerin yaşam düzeyinin yükselmesinin, kolektif üretim ve kolektif tüketimin, ulusların kardeşçe birarada yaşamasının, proleter demokrasinin yerleşmesinin, üretimde ve yönetimde söz hakkına sahip olmanın adıdır. Onlar için Stalin, sosyalist inşanın mimarı, proletarya iktidarının garantisidir. II. Emperyalist Paylaşım Savaşı’nda faşizmi ve tüm dünya gericiliğini dize getiren büyük askeri dehadır.

Bunlara da bakabilirsiniz

Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ

Eser Adı: Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ Derleyen: Mehmet Ali Doğan Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: …

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …