Savaş hazırlıklarında bir dönemeç 3 KASIM SEÇİMLERİ

Eser Adı: Savaş hazırlıklarında bir dönemeç

3 KASIM SEÇİMLERİ

Derleyen: Azmi Akan

Yayınevi : Yediveren Kökleri

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Araştırma

Türü : Siyasal

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Nisan 2003, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 160 s.

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

Etiket Fiyatı: 80.00 TL

 

3 Kasım 2002 genel seçimleri, egemen sınıflar açısından ne kadar özgün ve önemli ise, Türkiye devrimci hareketi açısında da bir o kadar önemlidir. 3 Kasım seçimlerine yaklaşım ve belirlenen taktikler, savaşa karşı duruşu da doğrudan etkileyecektir çünkü.

Egemen sınıflar açısından, 3 Kasım seçimleri, 11 Eylül sonrasında startı verilen 3. Emperyalist Paylaşım Savaşı’na, Türkiye’nin kendi cephesinden hazırlanması anlamına gelmektedir. Seçim sonrasında kurulan AKP hükümeti, ABD güdümlü bir savaş hükümetidir. Devrimci cenahta ise, seçimlerin bu niteliği yeterince görülmemiş, anlaşılmamış, seçimler doğru biçimde yorumlanmamıştır. Yanısıra, Öcalan’ın yakalanmasının ardından başlayan «ikinci tasfiyeci dalga» devrimci hareketi giderek daha fazla etkisi altın almaktadır. Bu iki unsurun birleşmesi, 3 Kasım seçimlerinde, parlamentarist hayallerin, ‘70’lerden bu yana ilk defa yeniden tırmandırılmasına yol açmıştır.

3 Kasım seçimleri, bir taraftan Türkiye egemen sınıflarının savaş hazırlıklarının en önemli hamlesi, diğer taraftan devrimci hareketin parlamentarizme savrulmasının dönüm noktası olarak tarihe geçecektir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ

Eser Adı: Tarımda tekelleşme ve TARIM KRİZİ Derleyen: Mehmet Ali Doğan Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: …

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …