Haziran şehitlerinin mahkemeleri sürüyor

ali-ismail-korkmaz-davasi-kayseri

Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren katillerin yargılanmasına 9 Ekim’de Kayseri’de, Abdullah Cömert’in katilinin yargılanmasına ise 4 Kasım’da Balıkesir’de devam edildi.

Kayseri Adliyesi’ndeki 4. duruşmada katillerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Görüntülerle ve belgelerle de kanıtlanan öldürme olayına rağmen, sanıklar “biz öldürmedik” diyerek inkar etmeye devam ettiler. Sanık avukatlarının taleplerini reddeden mahkeme heyeti, tutukluluğun devamına karar verdi. Ancak 30 Ekim’de tahliye için yeniden inceleme yapılacağını da karar altına aldı. Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Kasım’a erteledi.

Mahkemeyi izlemek ve Ali İsmail’in katillerini yargılamak için gelenler ise Kayseri merkezine girişte didik didik arandı. Sabah saatlerinde Adliye’ye yürümek isteyen kitleye saldıran polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Kitle gözaltılar bırakılmadan toplanma yerine gitmedi.abdullah-comert-annesi

Abdullah Cömert’in 1300 km uzağa, Balıkesir’e taşınan davasının ilk duruşmasına, katil Ahmet Kuş katılmadı. Duruşma sırasında savcının uyuması, izleyicilerin ve avukatların tepkisine neden oldu. Mahkeme Şubat 2015’e ertelendi.

Katilleri korumak için yargılamaları geçiştiren devlet, aileleri yıldırmak için özel olarak uğraşıyor. Ethem Sarısülük’ün ailesi, katil Ahmet Şahbaz’ın kafasındaki peruğu çektikleri için yargılanmaya başladı. Katil 7.5 yıl ceza alırken, aileye istenen ceza 10 yıl.

Devlet katillerin mahkemelerin bin km uzağa göndererek, kitle desteğini azaltmak, aileleri bıktırmak istiyor. Ancak Haziran şehitlerinin katilleri, hakettikleri cezayı alıncaya kadar, hem aileleri hem de kitleler, davaların takipçisi olacaktır.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …