3. Havalimanı işçileriyle dayanışma toplantısı yapıldı

3, Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, 8 Ekim günü Karaköy’de bulunan Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yaptığı açıklama ile kuruluşunu ilan etti.

PDD’in de bileşeni olduğu, içinde çok sayıda sendika, siyasi kurum ve aydının bulunduğu platform, 18 Ekim günü yine Karaköy TMMOB binasında, tutsak işçilerle dayanışmak için basın toplantısı yaptı. Toplantıya devrimci kurumlar, sendika ve kitle örgütleri katıldı.

Basın açıklamasını KHK’larla ihraç edilen ve Kocaeli Dayanışma Akademisi’nde yer alan Hakan Koçak okudu. Kayıtdışı çalışmanın ve iş cinayetlerinin yaygın olduğunu, ağır çalışma ve kötü yaşam koşullarının dayatıldığını vurgulayan Koçak, “bu kötü çalışma ve yaşam koşullarına karşı eylem yapan işçiler suçlu değildir. Suçlu olan, işçileri tutuklayan savcıdır. Suçlu olan, işçilere kötü çalışma ve yaşam koşulları dayatan İGA yöneticileridir” dedi. Koçak, İGA’nın tepe yöneticilerinden birinin bir televizyon programında, işçilerin yaşadığı barakalarda tahtakurusu olduğunu, yemeklerin ve servislerin yetersiz olduğunu kabul edip özür dilediğini hatırlattı.

Toplantıya katılan avukat Burcu Gül hukuki bir bilgi veremeyeceğini, hukukun işlemediğini, hukuksuzluğun işlediğini belirtti. Bostancı-Köroğlu İnşaat’ta çalışan ve ücretlerini alamadıkları için 24 gündür direnişte olan işçiler adına konuşan Yaner Mutlu; “bizler gökdelenler yapıyoruz, mega kentler yapıyoruz, ama hakkımızı isteyince suçlu ilan ediliyoruz. Bizden mega kentler isteyenler nasıl şartlar altında çalıştığımızla ilgilenmiyorlar. Biz eylemlerimizle sesimizi duyuracağız. Bizi kimse yıkamaz, devletin gücü bize yetmez. Çünkü biz işçiyiz” dedi.

Basın toplantısı, katılan kurumların işçilerle dayanıştıklarını ifade eden konuşmalarından sonra bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …