2021, halk ayaklanmalarının devrimlere sıçradığı bir yıl olsun!

pdd-arka-logo-1

Savaş, kriz ve pandemiyle geçen bir yılı geride bırakıyoruz. 2020 yılı, devletlerin baskı ve denetimini arttırdığı, ağır sömürü koşullarını dayattığı bir yıl oldu. Aynı zamanda işçi ve emekçilerin mücadele gücünün büyüdüğü, ileri adımlar attığı, yeni örnekler yarattığı bir yıl…

Pandemi koşulları sınıfsal ayrımları net bir biçimde ortaya koydu. Yaşamanın da ölümün de sınıfsal karakterini gözler önüne serdi. Pandemi “küresel”di ama mücadele sınıfsaldı! Halk ayaklanmaları ve direnişler pandemiyle kısa bir süre kesintiye uğrasa da, zorlaşan hayat koşulları işçi ve emekçileri yeniden sokaklara döktü.

Son on yıldır dünya halkları ayakta! Fakat bu ayaklanmalar, komünist ve devrimci önderlikten yoksun olduğu için devrimlere sıçrayamıyor. Ama biliyoruz ki, işçi sınıfının öncüleri “ya bir yol bulacak, ya bir yol açacak” ve mutlaka bu köhne sistemi yıkacaktır.

Emperyalist-kapitalist sistemin çürüklüğü, insana ve doğaya düşman yüzü tüm çıplaklığıyla görüldü. “Kapitalizm öldürür, sosyalizm yaşatır” sloganı, somut ve güncel bir slogan halini aldı. İnsanlığın ve doğanın kurtuluşu için bile devrim ve sosyalizm “olmazsa olmaz” hale geldi. Onun için diyoruz ki,

Yeni kavga yılına artan sorumluluğumuzun bilinciyle giriyoruz. Zor ama onurlu bir kavga yılı bizi bekliyor. İşçi ve emekçilerin, ezilen halkların, başta devrimci tutsaklar olmak üzere tüm devrimcilerin, yoldaşlarımızın yeni kavga yılını kutluyoruz.

En güzel yıllar kavgasını verenlerin olsun…

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …