“Asgari değil insanca yaşam istiyoruz” talebi ile eylem yapıldı

Göstermelik asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı Aralık ayından önce İşçi Emekçi Birliği yaptığı eylemle, “insanca yaşanacak bir ücret” talebini duyurdu. 19 Kasım’da saat 17’de Mecidiyeköy Cevahir AVM önündeki eylem, ajitasyon konuşmalarıyla başladı. İşçileri ve emekçileri, sermayenin devletine karşı mücadeleye ve örgütlenmeye çağıran konuşmaların ardından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında, asgari ücret görüşmelerindeki tiyatroya artık kimsenin inanmadığı ve o masada sadece sermaye temsilcilerinin oturduğu, buradan da işçiler ve emekçiler lehine bir karar çıkmayacağının yıllardır görüldüğü vurgulanarak, tek çarenin örgütlenmek ve mücadele etmekten geçtiği söylendi.

İEB 17 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleştireceği eyleme çağrı yaparak, asgari ücret görüşmeleri boyunca alanlarda, sanayi havzalarında, metrobüs ve metro duraklarında, mahallerde eylemlerine ve çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

Bileşenler eyleme kendi flamalarıyla katılırken sıklıkla “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …