Samandağ’da 40. gün yürüyüşü: “Unutmuyoruz, affetmiyoruz!”

Hatay-Samandağ’da depremin 40. günü nedeniyle bir anma yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce kişi ellerinde bahhurlar ve rihenler taşıyarak “Gitmiyoruz, buradayız” sloganları eşliğinde, Samandağ sokaklarında yürüdü.

Devletin depremzedeleri yıldırma ve Hatay’ı terketmeye zorlama politikası, Samandağ’da kitlelerin “Hatay’ı terk etmiyoruz” sloganına çarptı. Depremin ilk gününden itibaren yaşadıkları ilgisizlik ve devletin duyarsızlığının ötesinde, dayanışma çalışmalarının engellenmesi, kendilerine gelen yardımların gaspedilmesi de, kitlelerin büyük öfkesine neden oluyordu. Bu öfke, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganıyla ifade edildi. Yürüyüş boyunca sloganlar, adeta yürekten koparcasına güçlü biçimde atıldı.

Depremin ilk günlerinden itibaren ifade ediyoruz: Acıyı öfkeye, öfkeyi eyleme dönüştürmedikçe, yaşanan korkunç acıların dinmesi mümkün değildir. Yaralarımızı iyileştirecek olan en önemli şey, bu acıları yaşatanlardan hesap sormaktır.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …