Samandağ’da 40. gün yürüyüşü: “Unutmuyoruz, affetmiyoruz!”

Hatay-Samandağ’da depremin 40. günü nedeniyle bir anma yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce kişi ellerinde bahhurlar ve rihenler taşıyarak “Gitmiyoruz, buradayız” sloganları eşliğinde, Samandağ sokaklarında yürüdü.

Devletin depremzedeleri yıldırma ve Hatay’ı terketmeye zorlama politikası, Samandağ’da kitlelerin “Hatay’ı terk etmiyoruz” sloganına çarptı. Depremin ilk gününden itibaren yaşadıkları ilgisizlik ve devletin duyarsızlığının ötesinde, dayanışma çalışmalarının engellenmesi, kendilerine gelen yardımların gaspedilmesi de, kitlelerin büyük öfkesine neden oluyordu. Bu öfke, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganıyla ifade edildi. Yürüyüş boyunca sloganlar, adeta yürekten koparcasına güçlü biçimde atıldı.

Depremin ilk günlerinden itibaren ifade ediyoruz: Acıyı öfkeye, öfkeyi eyleme dönüştürmedikçe, yaşanan korkunç acıların dinmesi mümkün değildir. Yaralarımızı iyileştirecek olan en önemli şey, bu acıları yaşatanlardan hesap sormaktır.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …